La ciutat silenciada


Manel Martínez
Veí de Falguera


Poc a poc anem descobrint noves dades que expliquen l’interès del PSC i CiU de Sant Feliu de Llobregat en el desmantellament i ofegament de la ràdio de la nostra ciutat, una de les ràdios més antigues de la comarca, per la qual han passat professionals que ara estan en primera línia dels mitjans de comunicació nacional.

Han substituït professionals, han reduït programes i participació de la gent de la ciutat. Amb un objectiu molt clar silenciar la veu de Sant Feliu.

En el darrer ple municipal vaig poder exposar el resultat d’un estudi sobre el contingut dels informatius de la ràdio municipal, al llarg de tot el primer trimestre d’aquest any.

De les dades d’aquest estudi, es poden extreure dues conclusions contundents: hi ha un fort control polític en els continguts, hi ha la voluntat d’anul•lar tota visió crítica o independent que hi pugui haver a la ciutat.

Una ciutat sense veu és una ciutat indefensa, perquè ens porta al desconeixement entre nosaltres, a ignorar problemes, propostes i alternatives, a aïllar-nos els uns dels altres. I és això precisament el que estan cercant PSC i CiU, l’ofegament de tot allò que pugui tenir vida pròpia, més enllà del què els interessi a ells.

Davant el silenci que el govern local ha imposat a l’emissora, la ciutat no pot respondre també amb silenci i resignació. Tot el contrari, hem de defensar més que mai el que sempre ha estat aquesta ciutat, amb un ciutadania acostumada a prendre la paraula sempre que ha estat necessari, o a sortir al carrer a celebrar o a reclamar, quan ha calgut.

Hem de defensar aquella marca que havíem tingut com a ciutat del “Viu Sant Feliu”

2 comentaris:

Javier Frias Peñalver ha dit...

Hola bon dia,

A vegades no es silencia amb censura, sino que es dona la rao i no es fa res, mira com a exemple el que s'escriu la bloc de l'alcalde i el que es fa a ant feliu... no res

Unknown ha dit...

Tens tota la raò Javier

Cal respondre i trencar el silenci