Collserola serà Parc Natural


Susana Joaquín del Río
Veïna de Mas Lluí


Per fi han quedat enrere els anys en els que CIU, des del govern de la Generalitat, es negava a impulsar la declaració de Collserola com a Parc Natural; així com els anys en els que el PSC, des dels ajuntaments, votava en contra de les mocions que demanaven aquesta declaració.

Gràcies al treball de molta i molta gent, que sempre ha defensat la preservació del gran pulmó verd de Barcelona i el seus voltants, i un cop superats molts obstacles; la Conselleria de Medi Ambient, amb en Francesc Baltasar al capdavant, ha ultimat el projecte de llei per declarar Collserola com a Parc Natural, que properament es presentarà per a la seva aprovació.

És una aposta necessària i valenta. Necessària, perquè es tracta de protegir un espai natural amb una gran extensió territorial, envoltat de trames urbanes i al bell mig del territori en el que es concentra el volum d’activitat econòmica més important del país. Per aquest motiu, cal una llei que ajudi a protegir l’espai de la pressió urbanística i dels interessos econòmics que es mouen al seu voltant. Valenta, per que serà una experiència única al món, ja que es pretén declarar parc natural, un espai situat al bell mig d’una gran zona urbana, com la que representen Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Es tracta, doncs, de fer compatibles de manera eficient, la preservació i recuperació d’aquest gran espai natural, amb les activitats humanes i econòmiques que es desenvolupin, tant al al voltant de Collserola, com al seu interior.