Volem Ràdio Sant Feliu


Manel Martínez
Veí de Falguera


La comunicació local no és ni cap luxe ni quelcom intranscendent. És un servei necessari que ha de garantir a la ciutadania la informació d’allò que passa al seu voltant, i del què passa lluny, però d’una visió més propera.

Els mitjans de comunicació local, fins i tot, poden ser una magnifica plataforma per fomentar la participació. Implicant a la ciutadania en la intervenció en mitjans com la ràdio es facilita la creació d’espais de relació i d’intercanvi.

Aquesta idea va ser la que va motivar la creació de Ràdio Sant Feliu, així com la millora i inversió que al llarg de més de vint anys es va anar implementant en mitjans i continguts. Una inversió que la ciutat va poder rendibilitzar, amb l’existència d’un canal que ajudava a generar consciència de ciutat i de ciutadania, i afavoria la cohesió.

Al llarg de tot aquest temps, a la nostra ràdio hem pogut comptar amb l’aportació de molts bons professionals, que hi han posat molta dedicació, esforç i il·lusió. I que van convertir la ràdio en un agent que sempre era present en les activitats i la vida de Sant Feliu.

Lamentablement l’opció de PSC i CiU ha estat asfixiar aquesta ràdio, expulsant a bons professionals i reduint la seva programació i presència a la ciutat.

Aquesta actitud de Vázquez i els seus respon a les ganes de reduir espais de ciutadania, i a una visió de la comunicació municipal únicament com a instrument polític, treballant-la a cop de tristos comunicats de premsa oficials.

Aquest retrocés en el model de política de comunicació de Sant Feliu, s’aguditza amb la manera de com s’està gestionant la relació amb els mitjans de fora de la ciutat, fins i tot amb aquells encarregats de donar suport als mitjans locals. Són diversos els casos de mitjans que han rebut, des de l’ajuntament, indicacions de mala manera sobre de què i com han d’informar.

Aquest trist panorama, contrasta amb l’esforç de molts ajuntaments, que avui intenten impulsar els mitjans de comunicació local amb projectes tan importants per al desenvolupament de la xarxa local de comunicació, com són COMRàdio I la Xarxa de Televisions Locals. Com a membre d’ambdós consells de direcció, sóc conscient de la quantitat de suports que s’hi generen per facilitar el funcionament i enfortiment de les ràdios i televisions locals.

Per tot això cal exigir la recuperació de la normalitat a Ràdio Sant Feliu, amb una programació estable que sigui un bon recipient per dipositar i emetre tota la informació al voltant de la vida de la ciutat. Amb professionals valorats, que no tinguin por del polític de torn, i que com sempre estiguin presents en totes les activitats de la ciutat. I amb un funcionament transparent i democràtic que respecti la legislació vigent, impulsada per la majoria d’esquerres al Parlament de Catalunya, i a la que PSC i CiU de Sant Feliu donen l’esquena.